Jste vášniví houbaři, kteří milují různé pokrmy z hub? Poté si zajisté své houbové pochoutky nemusíte odříkat ani v zimě, když se na ně připravíte v době jejich sběru. Je to skutečně velmi jednoduché, jelikož zdravé a očištěné houby si totiž můžete bez problémů usušit a uskladnit. V zimě je poté můžete použít jako klasicky čerstvé, stačí je jen na chvíli namočit do vody. Otázkou je jak správně usušit houby, aby nedošlo k jejich znehodnocení? V podstatě existuje několik způsobů, které jsou ověřené.
Sušené houby
Po očištění hub je nutné je nakrájet plátky, které se budou sušit. Určitě se vyhněte sušení hub na pevné podložce, což je například papír nebo i plech na pečení. Vždy je nutné, aby k houbám proudil vzduch, proto můžete zvolit síta, různé děrované závěsné koše, které jsou určené přímo k této činnosti. Můžete využít i sušičku nebo si dát práci s tím, si v podstatě ušijete šňůru houbových plátků, které poté pověsíte třeba na půdu. Není třeba ani zdůrazňovat, že tato činnost se časově rozhodně nevyplatí. Sušené houby vám při správném uskladnění vydrží krásně do další houbařské sezóny.